Tuesday, 9 February 2016

Pemuda Pemudi pemangkin ummah !!


Assalamualaikum everyone? Sihat blaka ke? I hope everyone in the pink, in syaa Allah... Tersergam indah tajuk yang admin bawa pada hari ini, bukan? Of coures laa.. orang-orang muda macam kita, mestilah menjadi harapan ummah, harapan masyarakat kawan-kawan... bagi membela dan memimpin umat Islam ke jalan yang lurus, jalan kepada Allah! Dengan izinnya..

Jadi,kawan-kawan yang saya sayang, admin bukan nak discuss tajuk nie, cuma admin nak memaparkan pemuda-pemudi yang bakal menggegarkan bumi Al-Attas, iaitu generasi yang seterusnya, yang akan memegang BADAR nie kawan-kawan.. Excited admin tidak terkira jumlahnya, memang lah tak terkira, sebab perasaan tu kan abstrak.. hehe.. ini lah mereka!! Suci-suci blaka yee...



Wajah-wajah ini lah kawan-kawan, yang akan menyinari bumi Al-Attas sekali gus memaparkan kehebatan serta kepimpinan mereka dari segi semua aspek in syaa Allah... Tapi, pelajar ini akan ditemu uji dahulu ya... sama ada mereka betul-betul mempunyai ciri-ciri yang layak untuk diiktiraf sebagai BADARIAN in syaa Allah.... Kami, pihak BADAR bukannya tidak mahu memilih kesemua sekali rakan-rakan taulan, tetapi, kami tidak mahu membebankan pelajar-pelajar lain kerana tugas dan amanah yang diberikan daripada guru adalah lebih penting, 

ditambah pula tugas selaku seorang BADARIAN, Memetika kata-kata Al-Imam Yusuf Al-Qaradawi, "aku lebih suka kuantiti yang sedikit tetapi kualitinya banyak berbanding kuantiti yang banyak tetapi kualitinya yang sedikit. Begitulah perumpaannya..

Tetapi, pihak BADAR akan tetap mengambil inisiatif bagi memaksimumkan pelajar-pelajar yang kreatif lagi menarik.. in -syaa Allah... Jadi, doakan kami agar BADAR tahun ini lebaih baik dari tahun yang sebelumnya... Aamiiiin...
So, good luck bagi pelajar Tingkatan 1 dalam temu uji yang akan datang... bersiap sedia.. Semoga Allah merahmati dan memudahkan urusan...
  
Pemuda -pemudi memperkukuh ummah,memperkuat bangsa, 
mempergiat dakwah, seterusnya, melahirkan generasi yang hebat di masa mendatang..

No comments:

Post a comment